Kuten varmaan monelle muullekkin viinialoittelijoille, tuottavat punaviinit edelleen blondeille suuria vaikeuksia. On kokeiltu erilaisten ruokien kanssa, romanttisilla treffeillä kynttilänvalossa (joiden romanttisuus karisi sitä mukaan, kun Meri irvisteli viinin maulle) ja suklaan seurana.

Koska Australiassa tehdään (kuulema) kuitenkin tynnyreittäin hyviä punaviinejä, on tähän tilanteeseen tultava muutos. Niinpä päädyimme, kaikkien viinifriikkien kauhuksi, sekoittamaan Spriteä ja punaviiniä keskenään. Ja kas, meillähän on melkein valmista sangriaa! Ja hei, punaviini uppoaa tässä muodossa meille kuin Mikael Granlundin ilmaveivi Venäjän maaliin.

Sangria ohjeita taitaa olla yhtä monta kun tekijöitäkin, mutta viiniblondien Sangria syntyy näillä aineksilla:

  • 1 pullo punaviiniä
  • 0,5-1 litraa sitruslimpparia (maun mukaan..)
  • 1 sitruunan mehu (tai vaihtoehtoisesti appelsiinimehua)
  • 2 appelsiinia
  • jääpaloja

Valmistus:

Ainekset kaadetaan isoon kannuun / boolikulhoon, viipaloidaan PESTY appelsiini jääpalojen seuraksi pinnalle lillumaan. Appelsiiniviipaleet voi tehdä myös jo edellisenä päivänä / muutamaa tuntia aikaisemmin ja laittaa pakastimeen jäätymään, kohmeiset appelsiiniviipaleet jäähdyttävät entisestään tätä herkkua. Myös omena ja sitruunaviipaleet sopivat joukkoon mainiosti.

Mitään vuosikertaviinejä ei tähän tarvita, vaan Sangria on hyvää niistä halvimmista pöytäviineistäkin tehtynä.

Mitä teidän Sangriaan tulee?