Australian alkoholipolitiikka ei salli ruokakauppojen myyvän mitään alkoholituotteita, vaan kaikki alkoholi myydään bottle shopeissa. Ketjuja on monia ja pullokauppa on yleensä helpompi löytää kun kunnollinen ruokakauppa. Kilpailu eri ketjujen välillä on kovaa ja sen takia myös hinnat ovat huomattavasti kuluttajaystävällisemmät.

Paljoustarjouksia löytyy jokaisesta liikkeestä (osta 6, maksa 4) jolloin yksittäiselle viinipullolle ei kovin paljoa hintaa jää. Lisäksi siinä, missä Suomessa suunnataan ruokaostoksille automarketteihin, löytyy täällä vastaavat marketit alkoholituotteille.


Myös yksittäisiä viinejä alennetaan usein, mikä pienentää kynnystä kokeilla uutta viiniä. Viimeisin lemppariviini löytyikin juuri näin, kun isot oranssit tarjouslaput kertoivat hinnaksi 5 dollaria, (noin 3,5 euroa) ja kun rypäle oli sama kun muissa aiemmin hyviksi todetuissa viineissä, lähti pullo hyvin nopeasti ostoskoriin.

Toinen merkittävä ero Suomen oloihin on se, että viinejä ei erotella maittain, vaan rypäleen perusteella. Valtaosa viineistä on Australialaisia, mutta ne muutamat espanjalaiset ja ranskalaiset viinit sulautuvat joukkoon. Yleensä viinit jaotellaan rypäleen mukaan, mikä jälleen kerran helpottaa viiniblondien ostoksia; Mitä lähempänä lempiviiniä kokeiltava pullo on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä viini on hyvä :)

Kuten kuvasta näkyy, tarjouslappunen löytyy lähes joka toisesta viinistä :) Lähikauppamme vieressä olevassa pullokaupassa on 10-vuotis syntymäpäivät, joten synttäritarjouksia riittää!

Koska valtaosassa ruokaravintoloista on BYO (Bring Your Own) systeemi käytössä, löytyy suosituimmat viinit myös kymäkaapista. Saat siis viedä oman viinipullon mukanasi ravintolaan ja ravintola perii muutaman dollarin “avauspalkkion”. Hintaan kuuluu Cooleri ja lasit, ei siis jäätävän hintasia viinipulloja ravintolasta! Toisaalta sitä viiniä myös kuluu sen normaalin lasin sijaan koko pullo, jolloin illallisista tulee välillä varsin kosteita…


Mitä luulette, jos lakia höllättäisiin ja Alkoon tulisi viikottaiset viinitarjoukset, tulisiko uusia viinejä kokeiltua useammin? Vai olemmeko me ainoita jotka ylipäätänsä nappaavat useimmiten vain sen tutun ja turvallisen pullon hyllystä, vilkaisematta edes muita?