Viiniblondit valmistautuu jouluun täällä maapallon toisella puolella. Vaikka valkea joulu taitaa jäädä Suomessakin haaveeksi, tuntuu silti oudolta kun naapurit koristelevat pihalla kasvavia palmuja ja jouluostokset voi tehdä hellemekossa. Mutta joulu on silti  joulu, vaikka ulkona paistaakin aurinko ja lämpöasteet nousevat 30 paremmalle puolelle.

Glögiä ja pipareita piti lähteä hakemaan Ikeasta asti, ne kun kuuluu molempien “pakko saada”-listaan.

Jos ulkosuomalaisilla lähimpään ruotsalaisjättiin on pidempi matka tai muuten vain tekee mieli kokeilla jotain uutta, niin kannattaa kokeilla seuraavaa glögireseptiä:

 • 1plo punaviiniä
 • 1-2 kanelitankoa
 • n. 10 neilikkaa
 • kardemummansiemeniä
 • inkivääriä
 • sitruunan tai appelsiinin kuorta
 • Lämmitä punaviini, mutta vahdi ettei se kiehu! Anna makujen vahvistua vähintään puolen tunnin ajan. Jos kaipaat lisää makeutta voit käyttää hunajaa, ruokosokeria tai vaaleaa siirappia.  Siivilöi mausteet pois ja nauti!

  Viiniksi glögiin sopii se oma lemppari, tai vaikka vähän halvempikin punkku;)

  Onneksi täällä palmujenkin keskellä voi syöpötellä perinteisillä jouluherkuilla, kotitekoisella perunalaatikolla ja kinkulla. Joulukinkku on aina Viiniblondeille ollut ongelma, jos on halunnut siihen jonku sopivan punkun keksiä kaveriksi. Mistä minä tiedän, mikä sopii kinkun kaveriks? Mikä on oikeesti hyvää? Onko sillä joku järjestelmä tuleeko kinkun kanssa viini X ja kalan kanssa viini Y? Tästä voitas tehdä pieni empiirinen tutkimus, mutta sitä ennen joulupöytään kinkun kanssa blondit suosittelee ehdottomasti seuraavia:

 • Torres Santa Digna Rose
 • Cono Sur Pinot Noir
 • Torres Sangre de Toro
 • Okein Rauhallista ja ruokaisaa Joulua kaikille!! ♥ Ahmikaa paljon herkkuja ja juopotelkaa punkulla punasen joulun kunniaks, jos ei kerta valkosta saatu!;)