Luonnonmukaisesti tuotettuja, biodynaamisia viinejä!

Luomuviinien suosion kasvaessa on kuluttajien huulille noussut myös yksi täysin uusi termi: biodynaamisuus. Siinä missä jo luomuviinien tuotanto nojaa luonnonmukaiseen viljelyyn, biodynaamisten viinien tuotannossa luonnonmukaisuus tuodaan mukaan vieläkin kokonaisvaltaisemmin.

Biodynaamista viljelyfilosofiaa ohjaa ajatus holistisesta maataloudesta, jossa kaikki viinin valmistukseen vaikuttavat tekijät nähdään toisiinsa kietoutuneena kokonaisuutena. Viinintekijä pyrkii siis luomaan viinitarhoistaan ekosysteemejä, joissa viljely ei rasita ympäristöä, vaan pikemminkin rikastuttaa sitä. Tämä saadaan aikaan esimerkiksi istuttamalla tuholaisille houkuttelevampia kasveja, ja lannoittamalla viinitarhoja eläinten avulla. Viljelyssä noudatetaan myös hieman erikoisempia periaatteita, kuten kuunkiertoon ja vuorokausirytmiin perustuvia aikatauluja, jolloin koko tuotanto ohjautuu täysin luonnon ehdoilla.

Mitä biodynaamisuus auttaa? On tutkittu, että viljelty maa on parhaimmillaan tavallisin keinoin viljeltyä maata terveempää ja kasvuympäristö rikkaampaa. Kun terveessä kasvuympäristössä viljellään viiniä, ovat myös rypäleet terveempiä, ja viini paremmin kasvuympäristöään heijastavaa.

Dominio de Punctum on Espanjan La Manchassa sijaitseva sertifioitu biodynaaminen tuottaja, jonka koko tuotanto on myös luomusertifioitua. Koska viininvalmistuksessa viinin kirkastamiseen ei käytetä eläinperäisiä aineita, ovat viinit myös vegaaneille sopivia.

Dominio de Punctum Tempranillo ja Chardonnay Selección ovat oiva tapa aloittaa tutustuminen biodynaamisten viinien maailmaan.

 

Dominio de Punctum Tempranillo 2016

Dominio de Punctum Tempranillo on tummasävytteinen, keskitäyteläinen punaviini. Kypsän marjaisen tuoksun aromit toistuvat maussa, joka on myös aavistuksen mausteinen. Kohtalainen hapokkuus tekee kokonaisuudesta lempeän ja suunmyötäisen.

Erinomainen valinta aromikkaan lihan, kuten riistan tai vaikkapa yrteillä höystetyn karitsan kumppaniksi. Kokeile myös keskivoimakkaiden kovien juustojen kera.

11,50€ / 0,75l Klikkaa tästä itsesi Alkon verkkokauppaan!

Dominio de Punctum Chardonnay Selección 2016

Dominio de Punctum Chardonnay Selección on kuiva ja raikkaan hapokas valkoviini. Tuoksu on trooppisen hedelmäinen ja hennon kukkainen. Makumaailma rakentuu myös vahvasti trooppisen hedelmäisyyden, sekä raikkaan omenaisuuden ympärille. Jälkimaussa hedelmäisyys antaa sijaa raikkaalle mineraalisuudelle.

Tämä tammettamaton Chardonnay on parhaimmillaan runsaiden salaattien ja erilaisten kalaruokien kanssa.

11,50€ / 0,75l Klikkaa tästä itsesi Alkon verkkokauppaan!

 

Lisätietoja Dominio de Punctumin biodynaamisesta viljelystä löydät heidän kotisivuiltaan.

 

Jos haluat jatkossakin saada vinkkejä viinivalintoihisi, tilaa uutiskirjeemme! Kirjeemme sisältää ajankohtaisia viinivinkkejä kunkin kauden herkuille, ravintolasuosituksia ja tietoa esimerkiksi viinitapahtumista. Klikkaa vain alapalkista ”Tilaa uutiskirje>>”!