Alsace ja historiallinen Jean-Baptiste Adam!

Ranskasta löytyy toistaan hurmaavampia viinialueita, mutta aivan itäisen rajan tuntumassa sijaitsee yksi kauneimmista; kuvankaunis Alsace. Alsace -viikkojen alkaessa onkin otollinen aika ottaa katsaus yhteen alueen klassisimmista viinitaloista.

Alsacen vanhimpiin viinitaloihin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu jo vuonna 1614. Talo on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan.

Tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin, sekä hänen tyttärensä Laurenin johdolla. Kunnianhimoisesti toimintojaan kehittävät Adamit yhdistävät suvun perinteet viininvalmistuksen moderneihin tekniikoihin ja valmistavat viinejä, jotka ilmaisevat täydellisesti omaa alkuperäänsä.

Valitsimme sinulle kolme keskenään erilaista Jean-Baptiste Adamin viiniä, jotka ilmaisevat hurmaavasti mistä Alsacessa on pohjimmiltaan kysymys.

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve 2016

Viinilehden erinomaiseksi luokittelema Jean-Baptiste Adam Pinot Gris on kullankeltainen, kuiva valkoviini. Viini on tuoksultaan runsaan hedelmäinen, kukkainen ja jopa makean mausteinen. Hersyvän hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromit. Runsas hapokkuus tasapainottaa öljymäistä suutuntumaa ja jättää suuhun tasapainoisen jälkivaikutelman.

Mainio valinta runsaiden merenherkkujen, pehmeiden juustojen, tai maukkaiden keittojen kumppaniksi.

13,90€ / 0,75l Klikkaa tästä itsesi Alkon verkkokauppaan!

Jean-Baptiste Adam Riesling Letzenberg 2016

Myöskin Viinilehden erinomaiseksi luokittelema Riesling Letzenberg on esimerkki Alsacen klassisimmasta rypäleestä, rieslingistä. Kuivan valkoviinin tuoksussa on alueelle tyypillisesti vienoa petrolisuutta, omenaa sekä viettelevää hunajaisuutta. Makumaailma on hurmaavan puhdaspiirteinen ja kypsä hedelmäisyys saa vastapainoa sitruksen sävyistä. Herkullinen hapokkuus tekee jälkimausta viipyilevän ja pitkän.

Loistava aperitiivina, tai esimerkiksi voimakasaromisten merenherkkujen, vaalean lihan ja terriinien kumppanina. Mainio myös parsan ja runsasaromisten pehmeiden juustojen kanssa.

15,98€ / 0,75l  Klikkaa tästä itsesi Alkon verkkokauppaan!

Jean-Baptiste Adam Emotion Brut

Emotion Crémantit ovat noin 20:n Alsacen tuottajan lippulaivakuohuviinejä, joiden ominaisuudet ja valmistus ovat tarkkaan määriteltyjä. Jean-Baptiste Adam Emotion on kupliltaan hienostunut ja kauniin oljenkeltainen kuiva Crémant. Runsaan hedelmäisessä tuoksussa on sitruksen ja vaalean persikan lisäksi pullokypsytyksen tuomia paahtoleivän ja voin aromeja. Pehmeän elegantti ja omenainen maku on moniulotteinen, ja kaunis briossisuus leikittelee kielellä pitkässä jälkimaussa.

Erinomainen aperitiivi sopii mainiosti myös merenherkkujen, lihaleikkeleiden ja vaaleanlihan kumppaniksi.

19,98€ / 0,75l Klikkaa tästä itsesi Alkon verkkokauppaan!

 

 

Jos haluat jatkossakin saada vinkkejä viinivalintoihisi, tilaa uutiskirjeemme! Kirjeemme sisältää ajankohtaisia viinivinkkejä kunkin kauden herkuille, ravintolasuosituksia ja tietoa esimerkiksi viinitapahtumista. Klikkaa vain alapalkista ”Tilaa uutiskirje>>”!