Etusivu

Hei ja mahtavaa, että olet löytänyt tämän viinejä käsittelevän blogin pariin! Sillä ei ole mitään väliä, oletko maistellut erilaisia viinejä vai oletko aloitteleva viiniharrastaja. Tämä blogi on tarkoitettu aivan jokaiselle, jolla on intoa saada lisää tietoa viineistä. Blogia voi lukea aivan hyvin vaikkapa juuri ennen tärkeitä juhlia, joissa haluaa kaiken onnistuvan täydellisesti. Nappaa siis kaikki parhaimmat vinkit talteen ja kohta sinusta kuoriutuu oikea viinitietäjä!

Kasvata tietoasi eri viineistä

Tämän blogin artikkeleiden avulla tulet oppimaan, että viinejä ei luokitella ainoastaan puna- ja valkoviineiksi. Totta kai puna- ja valkoviinejä käydään läpi, mutta niidenkin kohdalla pureudutaan vielä siihen, onko viini kuivaa, makeaa, marjaista, vanhaa vai nuorta. Sama koskee myös roseviinejä ja kuohuviinejä, jotka kuuluvat enemmän juhlaviin tilaisuuksiin tai jälkiruokien seuraksi. Viinejä on siis moneen eri tilanteeseen ja makuun. Varsinkin aloittelijan voi olla haastavaa löytää itselleen kaikkein sopivimmat viinit. Parhaiten se onnistuu siten, että viinejä maistelee vaikka viinitilalla, jossa ammattilainen osaa auttaa löytämään sopivan viinin.

Tässä blogissa kerrotaan niistä tilanteista, joihin viinit sopivat. Viinejä voi juoda ruokajuomana ja siemailla jälkiruoan kanssa. Viinilasillinen ruoan kanssa on hyvin yleinen tapa varsinkin eteläisessä Euroopassa ja Etelä-Amerikassa. Näistä maanosista löytyy runsaasti suuria viinien tuottajamaita, joiden viinit kuuluvat myös suomalaisten suosikkeihin. Jos ruokalistalla on esimerkiksi espanjalaista ruokaa, kannattaa teema viedä myös juomiin asti. Tällöin ruoan kanssa sopii mainiosti espanjalainen viini, joita löytyy pitkät rivit Alkosta. Viinit sopivat ruoan lisäksi myös illanviettoihin. Monesti illanvietossa jutellaan rennosti ja saatetaan pelata joitakin seurapelejä. Tällöin viiniä ei kannata tarjota liikaa, vaan humaltumistarkoituksen sijaan viinin tehtävänä on olla rentouttaja. Ammattilaiselta voi kysyä vinkkejä siihen, mitkä viinit sopivat parhaiten juuri tällaisiin tilanteisiin.

Lukiessasi blogia saat takuulla uutta tietoa viineistä. Jo paljon viineistä tietävät voivat syventää tietämystään ja oppia aina uutta, sillä uusia viinejä valmistetaan jatkuvasti. Jotta viinialalla voisi olla ajan tasalla, tulee omaa tietoaan päivittää säännöllisesti. Vielä kerran tervetuloa lukemaan tätä blogia. Toivottavasti opit lisää viineistä!