Makeat jälkiruokaviinit

Jälkiruokaviinit ovat tyypiltään erittäin hienon makuisia ja makeita viinejä, Useammat jälkiruokaviinit voivat sisältää jopa 100-400 grammaa aitoa sokeria litraa kohden. Jälkiruokaviinit ovat tyypillisesti hapokkaita ja hedelmäisiä viinejä, jotka on valmistettu valkoisista tai punaisista rypäleistä.

Jälkiruokaviini nautitaan aina pienehköstä lasista yksin tai yhdessä hyvässä seurassa. Jälkiruokaviinien tarkoitus on aina olla jälkiruokia makeampaa, joten ne sopivat erittäin hyvin erilaisten laadukkaiden juustojen kera.

Jälkiruokaviinejä nautiskellessa on mukava rentoutua vaikkapa omien suosikkikasinopelien seurassa, joita tarjoaa suomen kielellä palveleva slotsio kasino. Lue samalla myös slotsio kolikkopelit kokemuksia ja tutustu kasinon laajaan ja monipuoliseen pelivalikoimaan.

Jälkruokaviinit kruunaavat aterian

Tutustutaanpa seuraavaksi muutamaan laadukkaaseen ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaiseen jälkiruokaviiniin. Jälkiruokaviinit sopivat paitsi hedelmien myös erityyppisistä juustoista esille laitetun juustovalikoiman kera nautittavaksi. Erilaiset lämpimäiset, kakunpalat sekä suolaiset että makeat piirakat sopivat myös mitä parhaiten jälkiruokaviinien kaveriksi. Maailma on herkullisia ja laadukkaita jälkiruokaviinejä pullollaan, joten tutustutaan seuraavaksi viiteen laadukkaaseen jälkiruokaviiniin.

  • Dr. Loosen Riesling Beerenauslese 2013 jälkiruokaviini on väriltään hennon vihertävä ja vaaleankeltainen. Viinin maku on hunajainen, aprikoosinen ja miellyttävän trooppinen. Sokeria viinissä on jopa 150 grammaa/litra. Viini on sekä mukavan hapokas että jälkiruokaviiniksi erittäin mineraalinen. Herkullisen viinin kera sopii loistavasti muun muassa Stilton, eli englantilainen sini- tai valkohomejuusto.
  • Eteläafrikkalainen, erittäin makea Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest 2014 -viini on valmistettu Muscat de Frontignan ja Chenin Blanc -rypäleistä.
  • TreRose Vin Santo di Montepulciano 2013 tulee aurinkoisesta Italian Toscanasta. Pyhä viini, eli Vin Santo on meripihkanvärinen, rusinainen, pähkinäinen ja kahvin sekä aprikoosin aromeilta tuoksuva makea jälkiruokaviini. Viinistä voi aistia myös hienon konjakkisen tai liköörisen makuvivahteen.
  • Puklus Pincészet Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2013 on kotoisin Unkarin Tokajista. Hieno keltainen jälkiruokaviini on miellyttävän hunajainen, jossa voi aistia myös sitruunan ja omenan tuoksua.
  • NES Passito di Pantelleria 2015 on kuuluisa, hieno sisilialainen jälkiruokaviini. Meripihkan värinen viini tuoksuu pihkalle ja mantelille. Viinissä voi aistia myös pientä kirpeyttä sekä makuaisteja hiveleviä katajan, pomeranssin kuoren ja aprikoosin aromeja.