Hei ja tervetuloa viineistä kertovan blogin pariin. Olet ehkä vasta tutustumassa viineihin tai sitten sinulla on jo enemmän kokemusta niistä. Voit aivan hyvin olla myös viiniharrastaja, joka on käynyt tutustumassa eri viinitiloihin ja saattaa tietää niistä enemmänkin. Tämän blogin avulla jokainen voi syventää tietämystään viineistä. Lue siis lisää mielenkiintoisista artikkeleistamme ja opi viinitietäjäksi!

Millaisia viinejä on olemassa?

Viinit luokitellaan karkeasti punaviineihin, valkoviineihin, roseviineihin ja kuohuviineihin. Tämä ei ole kuitenkaan kaikki se, mitä viineistä tulee tietää. Blogista voi lukea lisää erilaisista viineistä ja viinien tuottajamaista. Suomessa Ranska ja Espanja tunnetaan hyvinä viinin tuottajamaina ja myös Italia mainitaan monesti. Maita löytyy kuitenkin paljon muualtakin kuin Euroopasta, joten ota vinkit talteen ja lähde kokeilemaan aivan uudenlaisia viinejä.

Viineihin voi tutustua hyvin järjestämällä viininmaistajaiset ystäväporukan kesken. Blogissa annetaan hyviä vinkkejä siihen, miten onnistuneet viininmaistajaiset voi järjestää. Tarjolle kannattaa valita ehdottomasti useampia viinejä, jotta kaikille osallistujille löytyy mieluista juotavaa. Muista myös tarjota naposteltavaa viinien seurana.

Viinit ja peli-ilta sopivat myös yhteen. Blogi antaa vinkkejä siihen, kuinka peli-illan voi järjestää ja millaisia viinejä rentoa iltaa varten kannattaa hankkia. Viinit kannattaa valita illan teeman mukaan. Jos illan teemana on vaikkapa Etelä-Amerikka, ovat argentiinalaiset viinit hyvä idea. Argentiina tunnetaankin yhtenä viinien huipputuottajista ja sieltä löytyy monenlaisia viinejä moneen eri tarkoitukseen. Kun rennon illan ja hyvän viinin lisäksi pöydältä löytyy Etelä-Amerikan herkkuja, niin vieraat odottavat takuulla jatkossakin kutsuja peli-iltaan.

Lue siis artikkeleita eteenpäin ja nappaa kaikki parhaimmat vinkit sekä kerää itsellesi lisätietoa viineistä. Viinejä varmistetaan koko ajan lisää, joten viinien saralla ei tule koskaan olemaan tylsää hetkeä, vaan saatavana on aina uutta tietoa.