Viinikassi.fi:hän on luotu auttamaan kuluttajaa “vaikean” valinnan edessä, sekä antamaan vinkkejä ymmärrettävällä tavalla ja Suomen kielellä. Meille lasin pyörittely sormi pystyssä tarkoittaa pikemmikin uutta lasillista ravintolassa, kuin “hyvän bukeen” aistimista ja mineraalisuus kertoo, että suu on täynnä harjusoraa, kuin että se olisi viinin makukuvaus.

Eipä silti, ei oppi ojaan kaada sananlaskunkaan mukaan. Siksi päätimme kokeilla oppiiko myös viiniä juomaan myös siideri- ja olutsukupolvi. Ja jotta haastetta olisi vieläkin enemmän, oppisiko siinä matkan varrella vielä jotain viineistäkin, nauttien sitä kautta niistä entistäkin enemmän.

Seuraa Viinikassin bloggaajia, Annaa ja Meriä, jotka tuttavallisesti itsekin kutsuvat itseään ”viiniblondeiksi” ja katso oppivatko he viineistä jotain. Samalla opit ehkä itsekin, tai ainakin viihdyt viiniblondien reissulle hymyillen:)

Anna

Mä oon Anna, 22-vuotias freelance-toimittaja, bloggaaja ja viiniblondi Helsingistä, joka pakkasi tammikuussa 2011 kimpsut ja kampsut ja muutti Australiaan. Mä olen ruokafanaatikko ja vaateintoilija, ja nyt ois tarkotus vallata mulle täysin tuntematon osasto, viinit. Baarissa mä juon lonkeroa tai drinkkejä, olueen en koske, ja viinitkin ovat jääneet taka-alalle. Suurimpana syynä lienee se, ettei koskaan ole tutustunut rypälejuoman saloihin. Valkkarin ja punkun sentään erotan. Valkkarin ja skumpan erottaminen on sitten ihan asia erikseen. Toinen kuplii. Mitään muuta eroa ei niissä musta ole…

Ruokaintoilijana olis ihanaa osata tarjota itselleen ja kavereille täydellinen ruokaviini joka tilaisuuteen, ja näin ollen alkoi tää projekti nimellä Viiniblondit. Tähän mennessä olen löytänyt tykkäämisen makeisiin valkoviineihin ja skumpat menee. Punkusta olen todennut sen olevan hyvää kerran elämässäni, kuudelta sunnuntai-aamulla, ja tuo nyt riittänee informaatioksi makuaistin terävyydestä sillä hetkellä.

Tää seikkailu tuntuu aivan mielettömän hauskalta, ja toivottavasti teillä on hauskaa seurata meidän oppimisprojektia, jonka jälkeen toivottavasti baarissa mun kätöseen istuu viinilasi lonkeron sijaan!

Lisää Annan kirjoittelua
www.rantapallo.fi/mungolife

Love,
Anna

Meri

Olen Meri, 25-vuotias helsinkiläinen freelance-toimittaja, joka toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja muutti tammikuussa Australiaan. Olen viinien suhteen noviisi, valkoviinejä voi varovasti maistella niin kauan kun ne maistuvat mahdollisimman paljon siiderille ja punaviinit maistuvat sillon kun ne ovat mahdollisimman mauttomia. Pienin askelin siis hylätään ne tutut ja turvalliset viinit ja siirrytään vieraampiin makukokemuksiin, tarkoituksena opetella pikkuhiljaa erilaisten viinien saloihin, hyvän ruoan ja seuran seurassa. Pettymyksiä varmasti tulee vastaan, mutta toivottavasti myös muutama iloinen yllätys!

Tästä blogista on siis turha odottaa ammattimaisia syväanalyyseja viineistä, ainakaan alkuun, sen sijaan toivotamme sinut mukaan tutkimusmatkalle. Syvenneetään yhdessä viinitietoutta ja opetellaan nippelitietoa, jolla voi seuraavissa illanistujaisissa häikäistä muut vieraat.

Lue lisää Merin juttuja
www.rantapallo.fi/fastforlove/

<3 Meri